11stedenzwemtocht 2020

Relax Outdoor steunt Stefan van der Pal tijdens de 11stedenzwemtocht in 2020

Wie is Stefan van der Pal dan eigenlijk? Stefan is een 38 jarige sportgek. In mijn dagelijks werk verzorgt hij de sportlessen op een Mavo school in Leeuwarden. Rond zijn 18e, is hij na een kruisband blessure bij het voetballen, in het lopen gerold. Al gauw kwam het fietsen en het zwemmen erbij. De begin jaren richtte hij zichzelf op de korte afstanden. Na zijn lange afstandsdebuut in Almere (3.8km zwemmen/180km fietsen/42km hardlopen) was hij verkocht. Zijn leven bestond sindsdien uit sporten en werken. En dit heeft mooie resultaten opgeleverd, hij noemt er een paar; tweevoudig winnaar Frysman triatlon, negenvoudig winnaar triatlon Stiens, vijfvoudig noord Nederlands kampioen triatlon olympische afstand, noord Nederlands kampioen halve triatlon, podium zeezwemmen Harlingen, winnaar 50km trail Terschelling. Winnaar 5km zeezwemmen Harlingen. winnaar halve triatlon Klazienaveen.

Naast de triatlon heeft hij een aantal uitstapjes op zijn sport CV staan (veelal voor het goede doel); elfstedentocht gezwommen in estafette vorm; van Leeuwarden naar Mechelen gefietst; 5 dagen langs alle steden waar het glazenhuis heeft gestaan hardgelopen, 100km hardgelopen in Duitsland, de elfstedentocht hardgelopen en hij heeft nog vele andere dromen op sportgebied. De spartathlon lijkt me geweldig, of de 120km van texel.

In 2017 heeft Stefan, op zoek naar meer uitdaging, na 10 jaar afscheid genomen van de lange afstand triatlon. Het doel? De Elfstedentocht zwemmen en (hard)lopen. “In 2018 heb ik me volledig gestort op de Elfstedenultra loop. Dit is goed uitgepakt, in 24 uur en 52 minuten heb ik de 230 kilometer alle 11 steden afgelegd. 40 startende atleten waarvan er 12 atleten binnenkwamen en waarbij ik als tweede finishte.” Een top prestatie van Stefan!

Afgelopen jaar had Stefan de eer om tijdens Maarten zijn zwemtocht in de voorste begeleidingsboot mee te varen. Deze elektrische boot zorgde ervoor dat Maarten minder last had van de stroming en wij gaven de juiste lijn aan. Zo heeft hij in die dagen de goede- en verbeterpunten van zo’n lange zwemtocht eruit kunnen pikken. En nu is het tijd om in 2020 de tocht zelf uit te zwemmen.

In 2020 neemt Stefan het stokje van Maarten over en ga hij de elfstedentocht zwemmen. Het doel? Zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek en een hele mooie sportieve prestatie neerzetten. De elfstedentocht heeft hij in 2011 al in estafettevorm in een vijftal gezwommen, nu is het tijd de vele kilometers alleen af te leggen. Wat betreft uitrusting, organisatie, motivatie en conditie komt dit goed. Het lastigste is om alle trainingsuren doelmatig te maken.

Daar is waar Relax Outdoor in beeld komt. Doormiddel van onze Endless Pools baden kunnen wij Stefan een prachtige kans bieden om het gehele jaar door te trainen. Met een Endless Pool E550 bieden wij Stefan alle ruimte om zijn training optimaal te kunnen voortzetten waardoor uiterst zorgvuldig kan voorbereiden op de 11stedenzwemtocht in 2020. Wij zijn trots op deze mooie samenwerking en Stefan zijn doelen! Doormiddel van onze exclusieve producten kunnen wij ook een steentje bijdragen aan deze prachtige actie.

Mocht u nou net zo entousiast zijn over deer geweldige presentatie en actie aarzel dan niet u bijdrage te geven op https://www.geef.nl/nl/actie/ik-ga-de-elfstedentocht-zwemmen/donateurs.

Houd onze website en social media kanalen goed in de gaten over de voortgang van de 11stedenzwemtocht 2020!